کاشت بذر در گذشته به صورت دستی انجام میشد. اما با کاهش جمعیت کشاورزان از یک سو و از سوی دیگر بالا رفتن سن نیروهای کار این حوزه، ناگزیر کشاورزی سنتی با کشاورزی مدرن و استفاده از ماشینآلات جایگزین شد. در همین راستا در سالهای اخیر کشت مستقیم بذر با استفاده از فناوری پهپادها در کشاورزی امکانپذیر شده است. در این مقاله تجربه کشت مستقیم برنج با پهپاد را با استفاده از سیستم MG Spreading در پهپادهای DJI که در شمال شرقی چین انجام شده را مرور میکنیم.
سیستم MG Spreading مختص پهپادهای کشاورزی سری MG مربوط به شرکت dji طراحی شدند که میتوانند با مخازنی جایگزین بشوند و بذر، کود، مواد شیمیایی جامد و غیره را در مزرعه پخش کنند.
در این پروژه دقیقا مثل مراحل آمادهسازی زمین در کشت مستقیم بذر برنج، زمین مزرعه کاملا تسطیح شد و رطوبت خاک در حدی بود که آب روی سطح خاک را پوشانده بود. بذر برنج سه روز خیسانده شده و در حالی که هنوز جوانه نزده باشد استفاده شد. برای کشت مستقیم بذر برنج تنظیمات پرواز به شرح زیر اعمال شد:
- Flight Mode: A-B Route Operation Mode
- Flight Speed: 1.2 m/s
- Flight Altitude: 1.5 m
- Spreading Space: 2.5 m
- Rice Type: Yanfeng No. 47
- Seeding Quantity per Acre: 447 g / 522 g/ 597 g
- Spreading Area: 80.4 acres
- Spinner Disk Rotating Speed: 520 rpm
- Hopper Outlet Size: 60%
نتیجه کشت مستقیم برنج با پهپاد:
با استفاده از این سیستم، بذور به طور یکنواختی در سطح مزرعه پاشیده و جوانه زدند و این نشان داد که درصد بالایی از بذور بدون آسیب فیزیکی، زنده ماندند. کشاورزان نیز از این نحوه کشت بسیار رضایت داشتند. حتی با به کارگیری متفاوت مقدار بذر کشت شده، آنها به بهترین میزان بذر مورد نیاز که مناسبترین تراکم گیاهی را ایجاد میکرد، دست یافتند. آنها یادآور شدند که برای کشت مستقیم بذر، باید خروجی هاپرها و میزان چرخش دیسکها تنظیم شوند و مقدار بذر مصرفی در سطح کشت بر اساس نوع رقم و ضریبهای تعیینکننده، مشخص شوند.
منبع:
- https://ag.dji.com/case-studies/dji-ag-case-en-spreading3. 2018. Direct Rice Seeding Test. MG series agricultural aircrafts and are perfect for spreading seeds, fertilizer, solid chemical.